Tevreden Klanten

 

Opleiding Transactionele Analyse

MIJN KLANTEN

De deelnemers zijn mensen die professioneel met mensen werken of dat willen gaan doen.
Zij begrijpen dat persoonlijke en professionele groei hand in hand gaan. Zij ambieren groei zodat zij zowel in hun persoonlijk als in hun professioneel leven zich gelukkig, tevreden en energiek voelen en optimaal met stress kunnen omgaan.

Vaak zijn het jongere collega’s, zelf coach of therapeut, en zelf op zoek naar een gezonde manier om hun (hulpverlenend) beroep en privé leven op een gezonde manier met elkaar in harmonie te brengen. Soms zijn het mensen uit de dienstensector die effectiever met hun klanten willen omgaan. Soms zijn het mensen uit het onderwijs die een goede manier willen vinden om met leerlingen, collega’s en directies om te gaan. Het zijn ook mensen die teams aansturen en daar efficiënter in willen worden.

Artsen, logopedisten, kinesitherapeuten en ergotherapeuten behoren ook tot onze doelgroep.

 

GETUIGENISSEN VAN DEELNEMERS AAN VIP DAGEN

 

De opleiding lichaamstaal was voor mij duidelijk en to-the-point. Linda ziet en voelt mensen haarfijn aan. Door haar jarenlange ervaring weet ze op elke vraag een helder en concreet antwoord.
Ze benoemde openlijk mijn patroon, waardoor ik er echt iets kan aan doen. Ze geeft training op een warme, veilige manier, tegelijkertijd daagt ze je uit om daadwerkelijk stappen te ondernemen om nog beter te communiceren. Dankjewel voor deze leerrijke dag!
Sabine van Meenen.

 

GETUIGENISSEN VAN DEELNEMERS AAN DE OPLEIDINGEN TA EN LICHAAMSWERK

 

Thank you for your presence and teaching. What I learned was and is valuable, both at professional and personal level. I already started to bring in my practice the work with resources-trauma integration models and the attention to body movements, with several of my clients. It helped for further steps in the integration of regressed, vulnerable and/or traumatized parts of self, on the one hand, and in reclaiming personal power and connection with vitality/ Physis force, on the other. It is interesting how clients start to self-actualize their energy-body patterns during this kind of work. I received an important ‘piece of the puzzle’ to include in my working style. On personal level, I already had a peer meeting arrangement with one of my colleagues, to continue and assist each other in our personal work.

 

Ik ben me veel meer bewust van wat ik nodig heb en wat mijn partner nodig heeft. Dit zelfde geldt ook voor de leden van mijn team. Dit maakt mijn leven een stuk gemakkelijker. Ik voel hoeveel ik gegroeid ben.

 

Omdat ik nu op een betere manier communiceer, krijg ik zoveel positieve waardering van de mensen van mijn team. Steeds meer mensen vragen mijn steun en mijn advies. Daar ben ik heel blij mee. Ik stel vast dat wanneer ik TA gebruik voor het coachen van mijn teamleden, zij telkens zelf veel meer verantwoordelijkheid gaan nemen. Ik realiseer me dat ik écht mensen kan helpen in hun groei.

 

Ik voel me nu veel meer relaxed wanneer ik op een vergadering ben. Ik ben nu niet meer zo bang van wat ik allemaal voel en voel me veel meer op mijn gemak.

 

Ik ben eindelijk aan het vertragen. Ik werk niet meer zo hard en doe het heel wat rustiger aan.

 

Ik realiseer me dat ik echt aan het veranderen ben. Ik geef mijn grenzen veel beter aan. Ik voel me eindelijk welkom.

 

Ik gebruik TA steeds vaker. Het helpt me op mijn werk en ook in de communicatie in mijn gezin en met mijn partner. Ik ben heel tevreden over de impact van de training. Het maakt mijn leven veel gemakkelijker.

 

Ik communiceer nu op een hele andere manier en daar ben ik zeer tevreden over omdat de impact ervan zo enorm is. Hierdoor heb ik op mijn werk nieuwe kansen gekregen en daar ben ik heel blij mee.

 

Ik heb nu veel minder stress in mijn relaties op het werk. Ik voel me veel meer op mijn gemak.

 

Echt beseffen dat ‘Ik Ok ben en dat anderen ook OK zijn’, heeft me enorm geholpen in zowel mijn persoonlijk als in mijn professioneel leven. Ik ben nu veel geduldiger. Ik zeg nu gewoon tegen mensen ‘vertel maar’. En dit helpt mij en het helpt hun.
Ik waardeer mezelf meer en ik waardeer anderen nu ook veel meer.

 

Ik ben me bewust van mijn script en van mijn valkuilen. Dit helpt me om te groeien.

 

Ik leer steeds beter om mensen te vertrouwen en er niet zomaar vanuit te gaan dat ze niet te vertrouwen zijn. Dit helpt me enorm in mijn leven.

 

Als ik terugkijk op mijn manier van werken de laatste tijd, dan realiseer ik me steeds meer dat ik eindelijk meer respect heb voor mijn eigen behoeftes. En daardoor gaan anderen me ook meer respecteren.

 

Linda, bedankt voor deze drie fantastische dagen. Ik heb heel veel geleerd over assertiviteit. Ik waardeerde de manier waarop je met mij en de groep gewerkt hebt. Bedankt.
K.V.

 

Beste Linda,
Ik wil je graag opnieuw bedanken voor deze cursus.
De manier waarop je les gaf, was super!
Je was een ‘trainer’ zonder dat je je gedroeg alsof je alles wist.
Je moedigde ons aan om onze inbreng te doen en je paste de inhoud van onze cursus aan onze verwachtingen.
Omdat jij bereid was om op een betekenisvolle manier te communiceren, besloot ik om het risico te nemen en datzelfde te doen.

Ik ben zo blij dat ik dat gedaan heb. Na deze drie dagen, ben ik ervan overtuigd dat goede communicatie belangrijk is. Ik ben onder de indruk van de manier waarop je dit alles toepast in jouw eigen communicatie. Ik heb me nooit eerder gerealiseerd hoe belangrijk dit is en ik heb besloten om nog training hierover te volgen.
M.D. (vertaling L.H.)

 

Linda,
Ik wil je graag bedanken voor de manier waarop je deze cursus interculturele communicatie hebt gefaciliteerd. Je hebt heel wat leer-kansen voor mij gecreëerd. Ik heb een schat aan informatie gekregen, die me goed van pas gaat komen in mijn verdere interculturele communicatie en in mijn team werk. Ik ben er me van bewust dat we als deelnemers zelf veel hebben bijgedragen aan deze cursus, maar ik vond de manier waarop jij het deed heel prettig. In jouw werk laat je zien dat je een ervaren trainer bent! Bedankt!
T.V. (Vertaling L.H.)

 

Hallo Linda,
Na de training over lichaamswerk, heb ik op een hele mooie manier met mijn eigen cliënt gewerkt. Ik heb de aanpak gebruikt die je ons hebt laten zien in de training. Ik ben zo blij dat wij elkaar ontmoet hebben. Opnieuw bedankt voor wat je gedaan hebt en om zo een mooi voorbeeld te zijn.
F.O.

 

Hallo Linda,
Ik zou je graag opnieuw willen bedanken voor de indrukwekkende training over lichaamswerk. Ik heb zoveel geleerd en dit op twee niveaus: in mijn persoonlijk proces en ook in mijn professionele ontwikkeling.
L.V.

 

Linda heeft een ondersteunende en professionele stijl as supervisor. Ze ondersteunt me in het ontwikkelen van mijn eigen werkstijl en ze moedigt me aan om mijn intuïtie te gebruiken.
Ik vind het fijn om met haar te werken en onder haar begeleiding leer ik hoe ik theorie en praktijk op een efficiënte manier kan combineren.
We reflecteren altijd zorgvuldig over mijn mogelijkheden om te leren. We benoemen de mogelijkheden tot groei, zowel als psychotherapeut in training en ook als person.
Dit alles heeft me geholpen om meer zelfvertrouwen op te bouwen en mijn praktijk als psychotherapeut op te starten.
R.B. (vertaling L.H.)

 

Ik ben begonnen met de sessies met Linda in oktober 2013. Ik wist toen niet zo goed waar te beginnen, maar ik wist wel dat er iets in mijn script was over het omgaan met mijn eigen boosheid en met die van anderen. In het werken met Linda, werd dit thema steeds groter en werden de wortels ervan ook steeds duidelijker. De therapie hielp me om ervan bewust te worden dat op die momenten dat ik boos was, er een discrepantie was tussen wat ik zei en mijn gelaatsuitdrukking. Dit was voor mij een openbaring en heel nuttig om meer bewust van mezelf te worden. Er is absoluut een grote verandering in de manier waarop ik met de boosheid van andere mensen omga. Dank je Linda voor jouw hulp op mijn pad. Ik kijk er naar uit om nog meer van je te leren.
D.S. (vertaling L.H.)

 

Psychotherapie & Coaching

MIJN KLANTEN

Mijn klanten zijn ‘People on the Move’ in verschillende betekenissen van het woord.
Het zijn mensen die met grote en kleine vragen worstelen, zowel in hun privé als in hun professioneel leven en iemand zoeken die met hen in gesprek gaat over datgenen wat hun hart beroert en hen helpt om oplossingen te vinden. Die oplossing kan dan bestaan uit individuele coaching, therapie, supervisie of opleiding.
Het zijn steeds vaker mensen met een diagnose van burnout of CVS. Ook zijn het vaak mensen die last hebben van stress- of trauma gerelateerde klachten.
Het zijn ook mensen die geen specifiek probleem hebben, doch op zoek zijn naar zingeving en verdieping.

 

GETUIGENISSEN

 

Na een boeiend therapeutisch traject op niveau van het denken en het verstand heb ik het lichaamsgerichte werk als een enorme meerwaarde ervaren. Het lichaam liegt niet en beschikt daarenboven over een ongelooflijke wijsheid. Inzicht en voelen komen samen…
R.B.

 

Nadat mijn huisarts de diagnose van burn-out stelde, heeft ze me naar Linda verwezen voor een behandeling. In de therapie waren er twee belangrijke delen. Enerzijds hielpen de sessies mij om te begrijpen hoe de structuur van mijn persoonlijkheid mee aan de basis van de burn-out lag. Anderzijds leerde de focus op de lichamelijke symptomen mij te focussen op mijn lichaam en de signalen ervan waar te nemen. Beide aspecten gaven me een nieuwe positieve richting in mijn leven, en uiteindelijk leidde dit tot een interessante carrière switch.
C.H.

 

Voordat ik bij Linda aanklopte, voelde ik me onzeker en verloren. Zowel op persoonlijk als op professioneel vlak wist ik niet meer waar ik naar toe wilde. I had het gevoel dat ik niet meer wist wie ik écht was. Linda’s warme persoonlijkheid, haar eerlijkheid, zachtheid en directe aanpak, leidden me naar nieuwe inzichten in mezelf, nieuwe kennis en nieuwe ideeën.
De sessies boden een warme deken, die ik in een koude fase in mijn leven nodig had. Stap voor stap voelde ik me weer opwarmen en ik voelde me weer klaar voor het leven, en dit zowel in mijn relaties als in mijn professioneel leven. Mijn leven veranderde erg en ik bouw nog steeds op de nieuwe fundamenten die ik onder Linda’s begeleiding bouwde. Het is moeilijk om uit te drukken hoe dankbaar ik ben.
I.D.

 

Het was voor mij geen makkelijke stap om hulp toe te laten…om iemand toe te laten tot mijn diepste gevoelens. Ik wist niet zeker of het zou klikken met Linda en of ik haar zou kunnen vertrouwen. Zou ze me ernstig nemen en zou ik vinden waarnaar ik op zoek was?
Maar op mijn zoektocht naar nieuwe inzichten, vond ik in Linda de ideale gids. De manier waarop ze me hielp om naar mezelf te luisteren, te reflecteren op wat ik zei en vooral op hoe ik het zei, betekende heel veel in mijn leven. En dit zowel in mijn dagelijks leven, in mijn communicatie met anderen, in kritische situaties waar er beslissingen moeten genomen worden.
Door haar aanpak, die vooral bestaat uit gezond verstand, en Transactionele Analyse, nodigden, realiseerde ik me dat de input en de acties vanuit mezelf moeten komen. Indien ik ooit nog eens de weg kwijtraak, weet ik dat ik een gids heb gevonden die er voor mij is.
L.D. (vertaling L.H.)

 

Toen een vriend me het advies gaf om opnieuw een therapeut te zien, zuchtte ik. Ja, ik was vastbesloten om mijn echtscheiding te zien als een mogelijkheid om sterker te worden .Ja, ik wilde begrijpen wat er in het verleden fout ging om te voorkomen dat hetzelfde nog eens zou gebeuren in een mogelijke nieuwe relatie.

Maar een nieuwe therapeut? De laatste sessie met een therapeut eindigde abrupt toen ik onverwacht opstapte, gefrustreerd en boos.
Dit omdat deze therapeut ‘wist’ wat ik nodig had en wat ik ‘moest’ doen, maar ik had het gevoel dat hij niet echt naar me luisterde. Wat een verspilling van –laten we eerlijk zijn- een flinke hoop geld en ook van mijn kostbare tijd.
Maar ok, mijn vriend drong aan, zoals vrienden soms doen, en ik maakte een afspraak. Niet met een ‘therapeut’ maar met een ‘coach’ zoals ik later begreep. Een coach die Transactionele Analyse gebruikte om patronen en rituelen in je leven te veranderen wanneer deze jou terughouden in plaats van je te helpen in het ontwikkelen van jouw persoonlijkheid.

Het was duidelijk dat dit de doorbraak was waarnaar ik op zoek was. Gedurende de coachings sessies door Linda, kreeg ik dankzij de Transactionele Analyse inzicht in mijn gevoelens, gedachten en mijn gedrag in zowel persoonlijke als professionele relaties. TA bleek makkelijk te begrijpen, ook voor iemand zonder enige vorming in psychologie.
Daardoor heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. De mensen rond mij zien dat ik er beter uitzie. Mijn collega’s en chefs complimenteren me over de verbetering van de kwaliteit van mijn werk.
En ja hoor… een paar maanden geleden vond ik opnieuw het geluk in een nieuwe relatie.
P.V.M. (vertaling L.H.)

 

Linda heeft me geholpen om te begrijpen waarom ik zo in de war was over mijn huwelijk. Ze hielp me om een betere houding te vinden tegenover mezelf en over hoe ik functioneer in relaties in het algemeen. Ik kan Linda van harte aanbevelen.
C.E. (vertaling L.H.)

 

Toen ik naar Linda kwam, wist ik precies wat ik wilde –iemand die luisterde en me mijn verhaal liet vertellen zonder oordeel. Ik vond veel meer dan dat; ik vond iemand met een groot gevoel voor humor en om te kijken naar wat ‘achter’ iets zit.
T.K. (vertaling L.H.)

 

Het is altijd gemakkelijk en prettig geweest om met Linda te communiceren. Ik waardeer ten zeerste haar vermogen om te identificeren wat precies het probleem en om het zoeken naar oplossingen te faciliteren.
I.S. (vertaling L.H.)