FAQ

 
Waarom heb je voor een yurt gekozen?

Omdat de yurt zich heel goed leent om tot focus te komen, tot verdieping en reflectie.

Het ritme waarop we leven wordt steeds sneller, de wereld lijkt ookt steeds sneller te veranderen. Ik merk in mezelf en in mijn cliënten dat mensen behoefte hebben aan stilte en verdieping. En de yurt leent zich daar prima voor.

 
Is het warm genoeg in jouw yurt of moet ik speciale winterkleding aantrekken?

In de yurt staat een prima pelletkachel die ervoor zorgt dat het er lekker warm is.

Je parkeert jouw auto op de ruime parkeerplaats en vandaaruit wandel je via een goed verlicht tuinpad nar de yurt. Gewone schoenen en gewone kleding zijn helemaal prima.

 
Waarom is vuur zo belangrijk in jouw verhaal?

Sinds mensenheugenis hebben mensen over heel de wereldbol elkaar ontmoet rond het vuur. Samen rond het vuur zitten zorgt ervoor dat je tegelijkertijd de ruimte hebt om bij je eigen gedachten stil te staan én om met elkaar verhalen uit te wisselen. Een vuur biedt een mooie gelegenheid om tot jezelf te komen terwijl je met anderen samen bent.

 
Wat moet ik me voorstellen bij lichaamswerk en moet ik daar speciale kleding voor dragen?

Ons lichaam heeft een eigen geheugen en vertelt vandaaruit een eigen verhaal. Focus op de lichaamstaal is vooral interessant wanneer de lichaamstaal iets anders vertelt dan het gesproken woord. Focus op de lichaamstaal is soms nuttig bij lichamelijke klachten die niet enkel door de medische wetenschap kunnen verklaard worden. Lichaamswerk is de focus op onbewuste gebaren die onze handen maken, de manier waarop we ademhalen, onze lichaamshoudingen. Dit gebeurt gewoon terwijl we tegenover elkaar zitten.

“Gewone” kleding is dus helemaal prima.

 
Hoe bereid ik me best voor op een gesprek?

In het ideale geval heb je een duidelijke vraag en dat is op zich de beste voorbereiding voor een gesprek.
Indien je nog geen specifieke vraag hebt, en eerder komt met een gevoel van onbehagen of met onduidelijke verwachtingen, ben je ook van harte welkom. We gaan dan beginnen met het helder krijgen van jouw vraag.

 
Gaat het er erg ‘spiritueel’ of ‘religieus’ aan toe in de yurt?

In mijn yurt wil ik een plaats creëren waar mensen tot stilstand kunnen komen, tot reflectie en vandaaruit weer “on the move” gaan. Je vindt er geen symbolen die naar bepaalde religies of levensovertuigingen verwijzen. Indien mensen het over religie of spiritualiteit willen hebben, ga ik deze thema’s zeker niet uit de weg.

 
Kan ik ook via skype op jou beroep doen?

Ja dat kan zeker.  Sommige vragen lenen zich echter beter dan andere om via Skype te werken. Het is immers zo dat 80 % van onze communicatie onbewust en niet-verbaal is. Veel van deze communicatie gaat via Skype verloren.

Indien je hierover met mij in gesprek wil gaan, doen we een strategie gesprek (dat kan eventueel via Skype) om te kijken wat je precies nodig hebt.

 
Waarin ben jij verschillend van andere therapeuten?

Net zoals veel andere therapeuten werk ik op cognitief en emotioneel vlak. Waar ik iets extra te bieden heb, is dat ik gedegen opgeleid ben om de lichaamstaal begrijpbaar te maken. Hierdoor wordt op een makkelijke en natuurlijke manier de mogelijkheid tot verdieping gecreeëerd. Dit wordt door cliënten heel vaak als  verrijkend en helend ervaren.

 
En waarin ben je verschillend als opleider Transactionele Analyse ?

In mijn yurt breng ik mensen rond het vuur, zodat de deelnemers op een spontane, makkelijke manier een professioneel netwerk kunnen opbouwen.
Tijdens de opleidingsweekend wil ik graag dat het bereiken van het doel ‘opleiding’ hand in hand gaan met het ‘genieten’ van rust, de natuur en van de TA.

Daarnaast sta ik als TSTA (training en supervising Transactional Analyst erkend door EATA) garant voor een kwalitatief hoogstaande, erkende en gecertifieerde TA opleiding.

 
Waar heb jij je opleiding gevolgd?

De introductie in de TA Transactionele Analyse heb ik in Leuven bij Nicole Claessens gevolgd.

Mijn (vijfjarige!) TA opleiding in deed ik in Australië (Australian Centre for Integrative studies) . Het CTA examen heb ik afgelegd in 2000 op een conferentie in Nieuw Zeeland die door de Mauri’s was georganizeerd. Verder heb ik TA opleiding gevolgd in Zwitserland (Bill Cornell), in De Verenigde Staten (Richard Erskine), Frankrijk (Bill Cornell), England (Berne Institute) enz.

Hierdoor ben ik goed geplaatst om te begrijpen dat wereldwijd ook voor TA de referentiekaders aanzienlijk verschillen. Voor mensen die zich voor een TA examen aan het voorbereiden zijn, is dit wellicht een interessante invalshoek.

 
Hoe kan ik me inschrijven?

Om in te schrijven voor één van onze trainings of diensten, volg je de volgende stappen.

Stap 1: Vul via het evenement, het inschrijfformulier in met jouw naam en jouw e-mailadres.
Vermeld er ook even bij of je graag wil dat ik je telefonisch contacteer.

Stap 2: Binnen de 48 uur, krijg je van ons een antwoord waarin we jouw inschrijving bevestigen.
Indien dat jouw vraag was, contacteer ik jou binnen de 48 uur.

Stap 3: We sturen een factuur en vanaf het moment dat deze betaald is, ben je definitief ingeschreven.

 
Kan ik annuleren?

Als je ons minstens 30 dagen op voorhand schriftelijk laat weten dat je niet zal deelnemen, krijg je het inschrijvingsgeld volledig terug, met uitzondering van een administratieve kost van 20 % van het inschrijvingsgeld (excl 21 % BTW).
Als je minder dan 30 dagen op voorhand laat weten dat je niet zal deelnemen, blijf je het volledige gefactureerde bedrag aan ons verschuldigd.
Het staat je vrij om een vervanger te zoeken en daar zelf een regeling mee te vinden. Jij blijft echter zelf verantwoordelijk voor de betaling van de factuur.

Wij willen graag minstens 48 op voorhand weten wie in jouw plaats zal deelnemen.
 
   ALGEMENE VOORWAARDEN